مدیریت استعداد چیست؟

مدیریت استعداد

مدیریت استعداد، کلیه فرآیندهای منابع انسانی برای جذب، توسعه، ایجاد انگیزه و حفظ کارکنان با عملکرد بالا است.

این تعریف دارای سه جزء است:

کلیه فرآیندهای منابع انسانی

مدیریت استعداد در مورد مجموعه ای از فرآیندهای منابع انسانی است که با یکدیگر ادغام می شوند. این بدان معنی است که فعالیت های این حوزه بزرگتر از مجموع بخش های جداگانه است. همچنین به این معنی است که یک استراتژی برای استفاده از پتانسیل کامل آن مورد نیاز است.

جذب، توسعه، ایجاد انگیزه و حفظ

مدیریت استعداد همه حوزه‌های کلیدی منابع انسانی، از استخدام تا انگیزش کارکنان و از مدیریت عملکرد تا حفظ و نگهداری آن ها را در بر می‌گیرد.

کارکنان با عملکرد بالا

هدف از مدیریت استعداد افزایش عملکرد است. هدف آن ایجاد انگیزه، مشارکت و حفظ کارکنان برای عملکرد بهتر آنها بوده و به همین دلیل است که این فرآیند بسیار مهم است. وقتی این کار به درستی انجام شود، شرکت‌ها می‌توانند مزیت رقابتی پایدار ایجاد کنند و از طریق یک سیستم یکپارچه از شیوه‌های که کپی کردن و/یا تقلید از آن‌ها سخت است، از رقبا پیشی بگیرند.

به عبارت دیگر، مدیریت استعداد فرآیندی با هدف هدایت عملکرد از طریق شیوه های مدیریت یکپارچه کارکنان و یکی از وظایف کلیدی منابع انسانی است.

استراتژی مدیریت استعداد

برای تعیین اهداف مدیریت استعداد خود و ایجاد یک استراتژی، باید به پنج سوال زیر پاسخ دهید:

آرمان های سازمان چیست و چه اهدافی ما را قادر می سازد تا میزان پیشرفت را بسنجیم؟

وقتی از اهداف مشخص و قابل اندازه گیری صحبت می کنیم، منظور معیارهای مدیریت استعداد است. این معیارها ما را قادر می‌سازد تا آنچه را که انجام می‌دهیم ارزیابی کنیم. گردش مالی مثال خوبی برای این موضوع است و اگر نتوانیم کارمندان ستاره خود را حفظ کنیم، به احتمال زیاد به آرزوهای خود نخواهیم رسید.

می خواهیم روی چه چیزی تمرکز کنیم؟

حوزه های مختلفی دراین حوزه وجود دارد که می توانید روی آنها تمرکز کرده و به یک کارفرمای مطلوب تبدیل شوید. کارفرمای برتر بودن مستلزم سرمایه گذاری قابل توجهی است که می تواند بسیار موثر باشد به خصوص زمانی که می خواهید افراد با استعداد و متخصص را جذب کنید. با این حال، اگر کارمندان بسیار خاصی دارید، به عنوان مثال، مهندسان، زمان شما بهتر است صرف توسعه یک استراتژی جامع منبع یابی فناوری شود.

ایجاد فرآیند منسجم در این حوزه و اخذ مشاوره در این مورد بسیار مفید است زیرا شما را قادر می سازد تا فعالیت های خاصی را که می خواهید روی آنها تمرکز کنید ترسیم کنید

چگونه در رقابت پیروز شویم؟

متأسفانه، شما تنها کسی نیستید که به دنبال استعدادهای برتر هستید. چگونه می توانید از رقبای خود پیشی بگیرید و به کارفرمای جذاب تری تبدیل شوید؟ این را می توان از طریق برندسازی بهتر کارفرما، حفظ بهتر، انتخاب بهتر و بهینه سازی دیگر فرآیندها به دست آورد.

برای موفقیت به چه قابلیت هایی نیاز داریم؟

مدیریت استعداد به مهارت های خاصی نیاز دارد که گاها در مدیریت منابع انسانی رایج نیست. یک مدیر استعداد استخدام کنید و برا یاثر بخشی بیشتر میتوانید از مشاوران و متخصصان در این حوزه استفاده کنید.

چگونه پیشرفت و بهبود مستمر ایجاد کنیم؟

مرحله نهایی در مورد پیگیری پیشرفت و حصول اطمینان از بهبود بیشتر فرآیندهای مدیریت استعداد است. یک راه خوب برای انجام این کار استفاده از داشبورد مدیریت استعداد است. چنین داشبوردی می تواند نمای کلی از شاخص های کلیدی عملکرد را ارائه دهد و می تواند تغییرات را در طول زمان نمایش دهد. استفاده از مشاوران بیرونی برای ارزیابی این فرآیند یکی از راه های موثر بهبود نتایج این حوزه است.

روی کدام شیوه های مدیریت استعداد باید تمرکز کنید؟

  • برندسازی کارفرما: داشتن یک برند قوی حتی بهترین کارکنان با استعداد را هم جذب می کند.
  • تجربه کارکنان: تجربه کارکنان پیشین و فعلی ما بر برند کارفرمایی تأثیر مهمی دارد.
  • انتخاب: تشخیص و انتخاب درست کارکنان با درخشانبخش مهمی از مدیریت استعداد است.
  • ارجاعات: استعداد، استعداد را می شناسد. برنامه های ارجاع موثر هستند زیرا به انتخاب کارکنانی با استعداد که عملکرد بهتری دارند کمک می کند.

بیشتر بخوانید:

طراحی فرآیند استخدام کارکنان

مدیریت منابع انسانی (HRM)

کوچنیگ مدیران

برای دریافت خدمات تخصصی حوزه

جذب استعدادها

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *